Ajankohtaisia julkaisuja ja tapahtumia

Ajankohtaista

STY tiedottaa aktiivisesti suomalaisesta tuulivoimasta, julkaisee aiheeseen liittyviä tutkimuksia ja julkaisuja sekä tuottaa ja viestii tuulivoimatapahtumista. Tältä sivulta löydät myös ajankohtaiset mediaosumat, STY:n tekemät lausunnot, ja tuulivoima-alalla avoinna olevia työpaikkoja.

Koulutukset 17.11.2020

STY:n tuulivoimakoulutukset

Oletko sinä tai kollegasi uusi tuulivoima-alalla? Kaipaatko tuulivoiman perusteiden kertaamista tai haluatko syventää osaamistasi? STY järjestää tuulivoimakoulutusta, lue lisää alta. TUULIVOIMAKURSSI 1  Päivän alkeiskurssi tuulivoiman parissa työskenteleville. Sopii kaikille, joiden olisi hyvä tietää perusasiat tuulivoiman tilanteesta Suomessa, tuulivoimahankkeesta ja tuulivoimaloista yleisellä tasolla. Sopii myös kaikille, joiden työtehtäviä tai toimintaympäristöä tuulivoima sivuaa. Kurssin sisältö Seuraavat kurssit 23.5.2023, […]

Lue artikkeli

Tutkimukset ja julkaisut 29.10.2014

Tuulivoimaliittyjän opas / Guide for wind power provider (2014)

Fingridin oppaassa on tietoja, jotka tuulivoimatuottajan pitää ottaa huomioon, jotta tuulivoimalaitoksen liittyminen kantaverkkoon sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Fingrid Oyj is responsible for the functionality of the electricity transmission system in Finland. In this guide there is gathered information which wind power providers need to know for as smooth constructing of a grid connection as possible.

Lue artikkeli

Tutkimukset ja julkaisut 5.10.2014

Tuulivoimalan purkamisen kustannukset 

Purkukustannuksia tarkasteltiin todellisiin tarjouksiin perustuen vuonna 2014. Tuon ajankohdan jälkeen kasvaneet voimalakoot luovat nousupainetta hintoihin, mutta saamaan aikaan purkujen yleistyminen esimerkiksi Saksassa luo alalle kilpailua ja tehostumista, mikä luo hintoihin laskupaineita. Osa purun kustannuksista voidaan kattaa kierrätysmateriaalin myynnistä saatavalla tulolla. Kierrätysteräksen arvon voi olettaa nousevan tulevilla vuosikymmenillä. Suomessa purettujen voimaloiden toteutuneet purkukustannukset vastaavat raportissa esitettyä […]

Lue artikkeli

Tutkimukset ja julkaisut 5.8.2014

Tuulivoimaloiden äänen mallinnus- ja mittaushankkeen loppuraportit

Ympäristöministeriön, Energiateollisuus ry:n ja Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n ja sen jäsenyritysten rahoittama tuulivoimamelun mallinnus- ja mittaushanke on valmistunut. Hankkeen toteutti VTT yhdessä Pöyry Finland Oy:n ja Ramboll Finland Oy:n kanssa. Hankkeen tarkoituksena oli tuottaa aineistoa, jonka perusteella voidaan laatia yksityiskohtainen ohjeistus tuulivoimaloiden äänen mallintamisesta ja mittaamisesta.

Lue artikkeli